Лумос Максима !!!

 
Лумос Максима !!!

 
Рейтинг: 3.00
(1506)
Апарециум
НОВИНИ!!!
Дж.К.Роулинг
"Хари Потър и ..." (книги)
Приказките на барда Бийдъл
За Героите
Рождени Дни
"Хари Потър и ..." (филми)
Триото
Постери
Хари Потър и Философският Камък
Хари Потър и Стаята на Тайните
Хари Потър и Затворникът от Азкабан
Хари Потър и Огненият Бокал
Хари Потър и Орденът на Феникса
Хари Потър и Нечистокръвния Принц
Хари Потър и Даровете на Смъртта
Общата Стая
Хогуортс
В.О.Д.А.
Куидич
Други Магьоснически Училища
Допълнителна Информация
Анкета
Уолпейпъри
Уолпейпъри 1 и 2
Уолпейпъри 3
Уолпейпъри 4
Уолпейпъри 5
Уолпейпъри 6
Уолпейпъри 7
ХП САЙТЧЕТА
Изпрати ми Сова



За Героите / Хърмаяни Грейнджър

Хърмаяни Грейнджър
06.04.07 13:01

Автор:ЛиСиЧкАтА92
Хърми ;) ;)


Значение на името
Име:
Хърмаяни Джейн Грейнджър
Значение на първото име:Дж.К.Р. избира името Хърмаяни от Шекспировата пиеса "A Winter's Tale"  ,въпреки че казва ,че героите въобще не са еднакви.Авторката казва ,че двамата професионални зъболекари кръщават така детето си ,за да видят хората ,че са интелигентни.Хърмаяни също е и името на две британски актриси ,които са изпълнявали ролите на вещици.Хърмаяни Baddely е играла в "Омагьосване"
и "Мери Попинс",а Хърмаяни Gingold е играла във филма "Bell Book and Candle"
Други имена:Авторката се забавлява ,когато слуша как различните хора произнасят името на Хърмаяни.

Семейство Грейнджър


Рожден ден:
19 септември 1979г.В уебсайта на авторката пише ,че Хърмаяни е родена преди Хари и Рон,това означва ,че е родена през 1979 ,а не 1980г.
Потекло:Мъгълокръвна
Майка: Мъгъл ,работи като зъболекар
Баща: Мъгъл ,работи като зъболекар
Братя / Сестри: Дж.К.Р. решава Хърмаяни да е единствено дете,въпреки че в началото Хърмаяни е "имала"
по-малка сестра.
Детство: Семейство Грейнджър приели магическия свят и мястото на дъщеря им в него ,но не искали например да използват магия за оправянето на необичайно големите предни зъби на Хърмаяни , те предпочитали да ги оправят със скоби.Те изпращат здровословни закуски на Хърмаяни в Хогуортс по сови и я придрожават до Диагон-Али през Август ,за да й помогнат да се приготви за училище.Не се знае какво разказват на приятелите и семейството си за дъщеря си и къде тя учи ,но знаем със сигурност ,че те се гордеят с нея.
Домашен любимец:котаракът Крукшанкс

Съпруг: Роналд Уизли
Деца: Роуз и Хюго

Външен вид

Цвят на очите:
Кафяви
Коса:кестенява и гъста
От книгите: "Тя има заповеден тон ,гъста кестенява коса,и необичаино дълги предни зъби."

Хърмаяни в Хогуортс

Година:
1991г
Дом:Грифиндор , но в началото Разпределителната шапка е обмисляла да я разпредели в Рейвънклоу.
На изпита за С.О.В.А. : Взима 10 изпита ,9 от които Изключителни (Грижи за магическите създания , Трансфигурация , Отвари ,Вълшебство , Астрономия , Аритмантика , Древни руни , История на Магията,  Билкология ) и получава един надхвърлящ очакванията по Защита срещу Черните изкуства
Награди:Става префект на Грифиндор през 5тата и 6тата си година.
Организации и сдружения: Войнството на Дъмбълдор , С.М.Р.А.Д.
Ухание от амортенцията (любовния елексир): Окосена трева , пергамент и ... ..

Умения е пособия

Маг.Пръчка:
Направена от асма , в сърцевината си има драконова люспа (?)
Други пособия: Използва времевърт по време на третата си година в Хогуортс ,за да взима допълнителни часове  ;  Revealer ;
Кариера: Не споделя с Хари намеренията си за бъдещето (тогава още беше обсебена от С.М.Р.А.Д)
Умения: Има логично мислене.Може да прави магия за появяване (Апарециум) и Инкита Инфламаре.Прочела е Историята на Хогуортс.Може да призове изцяло покровител и е правила протеева магия на монетите за В.О.Д.А. Изключително талантлива ученичка.
Покроветил: Видра
Богарт: Макгонагол и казва ,че са я скъсали на всички изпити.
Почерк: Хубав , ясен и четлив.

Задълбочен профил на Хърмаяни
Хърмаяни е най-талантливата вещица в своя курс в Хогуортс.Тя е разпределена в Грифиндор през 1991г.Родителите й са мъгъли и двамата са зъболекари.Тя обича да чете и вярва ,че всичко може да се научи от книгите.Когато разбира,че например Пророкуването е неточна наука та се отказва от този час.По време на първата си година в Хогуортс , Хърмаяни не е харесвана от повечето деца.Тя беше разпореждаща се всезнайка ,която казваше  на всички да спазват правилата на училището.Тя поумнява с вързастта и става по-любезна и общителна , но продължава да неудобрява нарушаването на правилата.

Хърмаяни има брилянтен ум.Тя помни много заклинания и магии и винаги може да отърве себе си и другите от безизходните положения.По време на петата си година може да прави протеева магия на ниво Т.Р.И.Т.О.Н. Специалитет й е правенето на преносими,непромокаеми огньове.Дори през една година е взимала допълнителни часове , използвайки времевърт ,с който можеш да бъдеш на две места едновремено ,но намира това твърде изтощително.Тя изпъква по време на повечето часове и често помага на Невил Лонгботъм по отвари.Повечето учители я смятат за оглична ученичка,без разбира се Снейп ,който я мисли за досадна многознайка.

Хърмаяни има гъста кестенява коса и кафяви очи.Бащиното й име е Джейн.Рожденият й ден е на 19 септември и през 1993 си купува голяма , червеникавожълта котка на име Крукшанкс.Най добрите й приятели са Рон Уизли и Хари Потър ; също така се разбира добре и с Джини Уизли.По време на четвъртата си година известният български търсач Виктор Крум се привързва към нея,по време на посещението на учениците от Дурмщранг в Хогуортс.Тя отвръща на това увлечение ,но изглежда ,че връзката й с Рон е по интересна и може да прерасне в нещо по-голямо.Само времето ще покаже.

Хърмаяни има развиваща се социална съвест и върши уморителни и отегчителни работи за тези ,които вижда ,че са потиснати и не могат да се справят сами.Тя бързо взе Невил под крилото си по време на часовете по отвари.Тя купи Крукшанкс ,защото никой не го искаше.Тя прекарва часове в изготвяне на защитата на Бъкбийк и по - късно прояви интерес към домашните духчета.

Хърмаяни помага на Хари при търсенето на хоркруксите.Тя наследява от Дъмбълдор книга с приказки, на която е изобразен знак, знак който по късно разбират че означава Даровете на Смъртта.

Тя бива измъчвана с проклятието Круциатос от Белатрикс Лестранж,но запазва самообладание и лъже Белатрикс, като й дава правдоподобна история.

Хърмаяни унищожава хоркрукса намиращ се в чашата на Хафълпаф.

Хърмаяни плаче когато Рон се скарва с Хари и си тръгва, но след като той успява да ги намери тя му е бясна.Те се събират по време на битката за Хогуортс, когато Рон казва че трябва да изведат домашните духчета от замъка.Те се женят по късно и имат две деца - Роуз и Хюго.

Хърмаяни във филмите 
Ролята на Хърмаяни се изпълнява от Ема Уотсън.



Когато я питат как Хърмаяни е вдъхновила всички,Ема отговаря в общи линии и припомня за важните качества на героинята си.Тя командва момчетата и разбива клишето за красота без ум.Въпреки всичките незначителни социални абсурди , актрисата не се срамува от героинята си. Ема казва ,че най-глупавото нещо ,което момиче може да направи е да се прави на глупава заради момче.Хърмаяни не би го направила , защо тогава някой друг би.

   





Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1148